• ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΚΟΛΗ
    ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΟΥ,
    ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΟΥ;

  • ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΟΥ;

Τι είναι το Σύννεφο;

Μέχρι σήμερα συνηθίζαμε να αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας (κείμενα, φωτογραφίες, τραγούδια, video, κλπ) στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μας η σε εξωτερικούς δίσκους που συνδέαμε σ' αυτόν. Το Σύννεφο (Cloud) έρχεται να αλλάξει αυτή την πρακτική, δίνοντάς σου την ευκαιρία να αποθηκεύεις τα δεδομένα σου σε έναν αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο μπορείς να έχεις πρόσβαση από όλες τις συσκευές σου (τον υπολογιστή, το tablet, το κινητό) οποιαδήποτε στιγμή, και από οποιοδήποτε σημείο!

Τι είναι το NAS;

NAS είναι μία συσκευή που περιέχει σκληρούς δίσκους και συνδέεται στο δίκτυο του σπιτιού σου. Το NAS είναι ο κεντρικός αποθηκευτικός χώρος των δεδομένων και των πολυμέσων σου, στα οποία έχεις ασφαλή πρόσβαση με λογαριασμούς χρηστών και κωδικούς. Μπορείς να δημιουργήσεις κοινόχρηστους λογαριασμούς η ξεχωριστούς π.χ. για κάθε μέλος της οικογένειας. Μέσα στο σπίτι έχεις πρόσβαση στο NAS και στα δεδομένα και τα πολυμέσα σου από το δίκτυο του σπιτιού σου - για μέγιστη απόδοση και ταχύτητα, π.χ. όταν βλέπεις ταινίες υψηλής ανάλυσης. Έξω από το σπίτι έχεις πρόσβαση από το Internet μέσα απο το προσωπικό σου Σύννεφο.

Προσωπικό ή Δημόσιο Σύννεφο (cloud);

Αν έχεις ανοίξει λογαριασμό αποθηκευτικού χώρου σε κάποια υπηρεσία, τότε ήδη χρησιμοποιείς ένα δημόσιο Σύννεφο του οποίου πάροχος είναι η υπηρεσία που χρησιμοποιείς!
Τα βασικά μειονεκτήματα που έχει η χρήση Σύννεφου από πάροχο είναι ότι η ασφάλεια των αρχείων σου δεν είναι απόλυτα εγγυημένη και αν θέλεις να έχεις διαθέσιμο ένα λογικό αποθηκευτικό χώρο το κόστος είναι σημαντικό και μηνιαίο π.χ. σαν την συνδρομή του κινητού σου. Αν σταματήσεις να πληρώνεις δεν έχεις πλέον δεδομένα!
Το καλό με ένα προσωπικό Σύννεφο είναι ότι αγοράζεις μια συσκευή με τον χώρο και τις δυνατότητες που χρειάζεσαι και μετά εκμεταλλεύεσαι την σύνδεση του internet που ήδη έχεις χωρίς κανένα άλλο κόστος. Η συσκευή αυτή όχι μόνο δημιουργεί το Σύννεφο σου αλλά είναι χρήσιμη και μέσα στο σπίτι με δυνατότητες για πολυμέσα και άλλα πολλά.
Γιατί τα δεδομένα σου είναι ασφαλή στο προσωπικό σου Σύννεφο και δεν είναι ασφαλή σε ένα Σύννεφο από πάροχο; Και στις δύο περιπτώσεις τα δεδομένα είναι προστατευμένα με λογαριασμούς χρηστών και κωδικούς. Η εμπειρία όμως δείχνει ότι μάλλον οι υπηρεσίες Σύννεφου από πάροχο τραβούν την προσοχή επιθέσεων – και έχουν γίνει αρκετές τέτοιες με επιτυχία που ακόμα και διάσημοι χρήστες έχασαν σημαντικά για αυτούς δεδομένα.

Ποιό NAS μου ταιριάζει;

Ανάλογα με τις ανάγκες σου σε χώρο, ταχύτητα και λειτουργίες μπορείς να επιλέξεις το NAS που σου ταιριάζει. Με ένα NAS εκτός από την δημιουργία του προσωπικού σου Σύννεφου και την εξασφάλιση της ασφάλειας / ακεραιότητας των δεδομένων σου μπορείς να συνδέσεις τον εκτυπωτή σου και να τον κάνεις δικτυακό, να υλοποιήσεις διακομιστές web και email, να εγκαταστήσεις εφαρμογές για την δουλειά σου όπως ERP και CMS, να έχεις αποθηκευτικό χώρο για τους διακομιστές της επιχείρησής σου, για windows, citrix, vmware. Χρησιμοποίησε τον selector για να δεις ποια συσκευή ακριβώς χρειάζεσαι.

Πως να δημιουργήσω προσωπικό Σύννεφο (cloud);

Για να μπορέσεις να δημιουργήσεις το δικό σου Σύννεφο, χρειάζεσαι ένα Nas (Network Attached Storage) και σύνδεση στο Internet - στο σπίτι και στις φορητές συσκευές σου. To Nas και τα προγράμματα που το συνοδεύουν είτε για τον υπολογιστή σου είτε για την ταμπλέτα και το κινητό σου θα δημιουργήσουν όλη την εμπειρία για σένα. Μετά τις απαραίτητες ρυθμίσεις όλα τα δεδομένα και τα πολυμέσα θα έιναι προσβάσιμα απο παντού και απο κάθε συσκευή σου.

Ασφάλεια δεδομένων με NAS. Τι έιναι η εφεδρεία;

Πως εξασφαλίζω την ασφάλεια των δεδομένων μου; Τι είναι η εφεδρεία; Για πραγματική ασφάλεια των δεδομένων σου χρειάζεσαι μια μέθοδο ώστε στην περίπτωση που χαλάσει ένας από του δίσκους που περιέχει το NAS σου να μην χάσεις δεδομένα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται εφεδρεία και μπορεί να υλοποιηθεί σε όλα τα NAS που δέχονται τουλάχιστον δύο σκληρούς δίσκους.
H πιο απλή εφεδρεία είναι να υπάρχει ένας εξτρά δίσκος αντίγραφο για κάθε δίσκο που κρατάει τα δεδομένα σου. Αυτή η μέθοδος περιγράφεται σαν καθρεπτισμός (Mirroring η διαμόρφωση RAID1) και είναι η μόνη επιλογή όταν το NAS σου δέχεται μόνο δύο σκληρούς δίσκους. Το NAS γράφει και στους δύο δίσκους οπότε αν χαλάσει ο ένας τα δεδομένα σου υπάρχουν έτσι και αλλιώς στον άλλο. Μόλις αλλάξεις τον χαλασμένο ξαναδημιουργείται καθρεπτισμός και είσαι και πάλι ασφαλής. Το RAID 1 έχει υψηλές επιδόσεις ανάγνωσης δεδομένων αφού η ανάγνωση γίνεται και από του δύο δίσκους ταυτόχρονα. Με την RAID1 διαμόρφωση έχεις ωφέλιμο χώρο όσο ο ένας δίσκος του NAS. Π.χ. σε ένα NAS με δύο δίσκους των 6ΤΒ ο ωφέλιμος χώρος είναι 6ΤΒ.
Μια πιο πολύπλοκη μέθοδος εφεδρείας είναι η διαμόρφωση RAID5. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι ένα NAS με τουλάχιστον τρεις δίσκους. Τα δεδομένα γράφονται με τέτοιο τρόπο που όποιος ένας δίσκος και αν χαλάσει, να μπορείς να τον ξαναδιαμορφώσεις από τους υπόλοιπους. Ένα καλό χαρακτηριστικό που έχεις με την διαμόρφωση RAID5 είναι η υψηλή απόδοση αφού γράφει και διαβάζει από όλους τους δίσκους ταυτόχρονα αλλά και η οικονομία σε χρήμα σε σχέση με την ωφέλιμη χωρητικότητα που έχεις. Με την RAID5 διαμόρφωση έχεις ωφέλιμο χώρο {(Ν-1) x Χωρητικότητα} αν έχεις Ν δίσκους. Π.χ. σε ένα NAS με τέσσερις δίσκους των 6ΤΒ ο ωφέλιμος χώρος έιναι {(4-1)Χ6}=3x6=18ΤΒ.

Για αυτή την δυνατότητα επιλέξτε αντίστοιχα την επιλογή "Απαραίτητη ακεραιότητα δεδομένων" στον selector.

NAS και πολυμέσα υψηλής ποιότητας

Η αναπαραγωγή πολυμέσων και κυρίως ταινιών είναι μια από τις σημαντικές δυνατότητες των NAS και του προσωπικού (οικιακού) Σύννεφου. Ένα εξειδικευμένο NAS πολυμέσων μας βοηθά να ταιριάξουμε τα αποθηκευμένα αρχεία πολυμέσων με τις δυνατότητες αναπαραγωγής διάφορων συσκευών μας. Ποιο είναι το σύνηθες πρόβλημα που λύνει ένα NAS πολυμέσων;
Από την μία είναι σύνηθες να έχουμε τα πολυμέσα μας αποθηκευμένα σε μορφή που φτιάξαμε η που έφτιαξε κάποιος φίλος μας.
Από την άλλη διάφορες συσκευές (Win PC, Mac / IOS / Apple TV, DLNA, Android, Windows Phones) δυσκολεύονται να υποστηρίξουν αναπαραγωγή βίντεο σε υψηλή ποιότητα αρχείων, κυρίως τις μορφές MP4, MKV, MOV, M4V σε συνεργασία με ψηφιακό ήχο AAC, AC3, MP3 λόγω της αυτόματης μετατροπής που πρέπει να κάνουν (κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής) στα αρχεία που έχουμε, από την αποθηκευμένη μορφή στην μορφή που υποστηρίζει η κάθε συσκευή.
Ο πιο εύκολος τρόπος να έχουμε υλικό με πολλαπλές δυνατότητες αναπαραγωγής είναι να διαλέξουμε ένα NAS το οποίο εκτός από όλες τις άλλες δυνατότητες ενός NAS να υποστηρίζει και αυτή την δυνατότητα της αυτόματης μετατροπής αρχείων (trancoding). Για αυτή την δυνατότητα επιλέξτε αντίστοιχα την επιλογή "Γρήγορο transcoding" στον selector.

Τι είναι ο συγχρονισμός;

Συγχρονισμός αρχείων είναι η διαδικασία με την οποία δύο ή περισσότερες συσκευές (υπολογιστής, κινητό, ταμπλέτα, NAS) έχουν σε κάποιο σημείο (π.χ. σε ένα φάκελο) που ορίζουμε το ίδιο περιεχόμενο. Στην περίπτωση που προστεθεί ή τροποποιηθεί ή διαγραφεί ένα αρχείο σε όποια από τις συσκευές, η διαδικασία του συγχρονισμού θα επιφέρει την αλλαγή αυτή και στις υπόλοιπες συσκευές. Έτσι π.χ. τραβώντας μια φωτογραφία με το κινητό μας, μόλις την μετακινήσουμε στον φάκελο που συγχρονίζουμε, η φωτογραφία θα φανεί και στις άλλες συσκευές που συμμετέχουν στον συγχρονισμό.

Ποιοί είναι οι σκληροί δίσκοι για NAS;

Τι είναι οι ειδικοί σκληροί για NAS; Τα NAS λειτουργούν σε ιδιαίτερες συνθήκες και χρειάζονται ειδικούς δίσκους. Στα NAS υπάρχουν δύο και περισσότεροι - μερικές φορές έως δώδεκα σκληροί που λειτουργούν ο ένας δίπλα στον άλλο. Έτσι χρειάζονται δίσκοι που να αντέχουν και την ασταμάτητη λειτουργία 24 ώρες το εικοσιτετράωρο / 7 μέρες την εβδομάδα αλλά και τις δονήσεις και την θερμότητα που δημιουργούνται απο την ύπαρξη πολλών δίσκων μαζί. Ακόμα, έχουν βελτιωμένη συμβατότητα σε διαμορφώσεις RAID που έιναι σύνηθεις σε NAS.

Το σύννεφο στο σπίτι σας!

Τι είναι το Σύννεφο; Τι είναι το Σύννεφο; Τι είναι το Σύννεφο;

Το NAS με απλά λόγια

Τι είναι το NAS; Τι είναι το NAS; Τι είναι το NAS;

Το δικό σας σύννεφο!

Προσωπικό ή Δημόσιο Σύννεφο (cloud); Προσωπικό ή Δημόσιο Σύννεφο (cloud); Προσωπικό ή Δημόσιο Σύννεφο (cloud);

Τα NAS της WD MyCloud EX4

Ποιό NAS μου ταιριάζει; Ποιό NAS μου ταιριάζει; Ποιό NAS μου ταιριάζει;

Παίζω, συνεργάζομαι, πετυχαίνω!

Πως να δημιουργήσω προσωπικό Σύννεφο (cloud); Πως να δημιουργήσω προσωπικό Σύννεφο (cloud); Πως να δημιουργήσω προσωπικό Σύννεφο (cloud);

Το Synology Hybrid RAID

Ασφάλεια δεδομένων με NAS. Τι έιναι η εφεδρεία; Ασφάλεια δεδομένων με NAS. Τι έιναι η εφεδρεία; Ασφάλεια δεδομένων με NAS. Τι έιναι η εφεδρεία;

Το Synology Video Station

NAS και πολυμέσα  υψηλής ποιότητας NAS και πολυμέσα  υψηλής ποιότητας NAS και πολυμέσα  υψηλής ποιότητας

Συγχρονισμός με Synology

Τι είναι ο συγχρονισμός; Τι είναι ο συγχρονισμός; Τι είναι ο συγχρονισμός;

Οι ειδικοί σκληροί για NAS WD Red

Ποιοί είναι οι σκληροί δίσκοι για NAS; Ποιοί είναι οι σκληροί δίσκοι για NAS; Ποιοί είναι οι σκληροί δίσκοι για NAS;

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

ΒΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ NAS ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΞΕΧΑΣΕΣ TON ΚΩΔΙΚΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ

redbird

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

avatar

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΡΗΣΤΗ

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

avatar

ΕΙΚΟΝΕΣ

avatar

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

avatar